Ons moederbedrijf Eurosafe Group installeert valbeveiliging voor nieuwe wintrackmasten TenneT.

Ons moederbedrijf Eurosafe Group installeert valbeveiliging voor nieuwe wintrackmasten TenneT.

Voor de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten en de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland worden in totaal 449 wintrackmasten (pylonen) geplaatst. Eurosafe Solutions heeft opdracht gekregen van VolkerWessels, Iemants en Valmont voor het installeren van valbeveiliging op deze nieuwe masten. De productie van de masten is op dit moment in volle gang en het gehele project loopt tot einde 2022.

Valbeveiliging voor nieuwe wintrackmasten

Advies nodig?

Rope Access: voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Advies nodig?

TenneT maakt het Nederlandse hoogspanningsnet klaar voor de toekomst. Onderdeel hiervan is de aanleg van nieuwe hoogspanningsverbindingen. Zoals in Zeeland de 380 kV-verbinding tussen Borssele en Rilland en in het noorden de 380 kV-verbinding Eemshaven-Vierverlaten (bij Groningen). De laatste verbinding vervangt een bestaande 220 kV-lijnverbinding.

Meer uitleg over de lijn in deze video.

Valbeveiliging

TenneT heeft voor de productie en het plaatsen van de masten opdracht gegeven aan Valmont (Denemarken), VDL, en Iemants (België). Zij zorgen voor de realisatie hiervan. Eurosafe Solutions verzorgt het monteren van de valbeveiliging zodat er veilig op hoogte kan worden gewerkt. Aan de buitenzijde installeren zij Highstep systemen en horizontale Latchways kabelsystemen. Aan de binnenzijde zijn ook Latchways producten geïnstalleerd, waaronder een verticaal kabelsysteem.

Rope access icoon blauw | R3B Safety & Rescue
TenneT - Valbeveiligingsproject | R3B Safety & Rescue

Specialist in het vakgebied

Het installeren van valbeveiliging op wintrackmasten is niet nieuw voor de Eurosafe Solutions. Eerder verzorgden zij ook voor een veilige werkplek op hoogte op het traject Doetinchem-Wesel 380 kV en het traject Randstad 380 kV. In totaal 476 masten. Bekijk hier de video van dit project.

“TenneT selecteerde het hoogwaardige HighStep Railsysteem voor het veilig beklimmen van de masten aan de buitenkant. Aan de binnenkant viel de keuze op duurzame Latchways kabelsystemen. Waar VolkerWessels Telecom doordachte en toekomstgerichte telecominfrastructuren ontwerpt, bouwt en onderhoudt, biedt Eurosafe Solutions ondersteuning bij het creëren van een veilige situatie voor werkzaamheden op hoogte.”Eurosafe Solutions

CONTACT
close slider