Over de trainingen

R3B Safety & Rescue Training, onderdeel van Eurosafe Group, is erop gericht klanten zoveel mogelijk te ondersteunen bij het opleiden van werknemers die in hun werkzaamheden te maken hebben met werken op hoogte en in besloten ruimten. Het doel van deze trainingen is gericht op het veilig uitvoeren van hun  werkzaamheden  conform de geldende richtlijnen en de Arbowet. De deelnemers leren op een efficiënte en veilige manier werkzaamheden uit te voeren. Hierbij is ruim aandacht voor het oplossen van problemen wanneer er iets mis gaat. Zo wordt de deelnemer ook direct getraind in adequate hulpverlening.

Professionele hulpverlening, industriële veiligheid, BHV en EHBO

Naar trainingen

Professionele hulpverlening, industriële veiligheid, BHV en EHBO

NAar trainingen

Training én advies

Om dit doel te bereiken ontvangt de deelnemer naast de training ook advies.

Advies over de te gebruiken materialen, het opstellen van veiligheidsinstructies en het uitvoeren noodprocedures. Alle methodieken zijn uitgebreid in de praktijk getest en staan garant voor snelle en bovendien werkbare oplossingen.

Door onze specialistische kennis en ervaring verzorgen wij  over de gehele wereld trainingen aan tal van nationaliteiten.

Professioneel training- en testcentrum

De unieke locatie in Zevenbergen heeft een trainingshal van maar liefst 300 vierkante meter en een hoogte van 18 meter voor een optimale trainingservaring. De ruimte is voorzien van diverse plateaus, mangaten, kruipstelsels, tanks en objecten om een diversiteit aan praktijksituaties na te bootsen. Een scala aan faciliteiten zijn gecreëerd om de deelnemers uitgebreid te voorzien van de laatste kennis en kunde.

Het is niet vanzelfsprekend dat deelnemers direct weten hoe zij de middelen optimaal kunnen inzetten voor een veilig gebruik. De diverse showrooms bieden daarbij de mogelijkheid om de gebruikte materialen en middelen te demonstreren. De deelnemers krijgen hier een passend advies over.

Opleidingsgebieden

Wij trainen bedrijfshulpverleners en (brandweer)reddingsteams in het uitvoeren van eenvoudige tot zeer complexe reddingswerkzaamheden op grote hoogtes, in dieptes en rondom het water. Hierbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan het veilig benaderen, stabiliseren, bevrijden en evacueren van slachtoffers volgens de laatste (inter)nationale richtlijnen.

Daarnaast bieden we trainingen en toolboxen veilig werken in besloten ruimten/Confined Spaces. Deze trainingen zijn bedoeld voor uitvoerenden, opzichters, veiligheidskundigen/beleidsmakers en management. Deze trainingen geven onder andere inzicht in de risico’s en welke maatregelen noodzakelijk zijn voor een veilige betreding van een besloten ruimte. De trainingen zijn periodiek en vergroten het veiligheidsbewustzijn van werknemers.

Ook voor trainingen en toolboxen op het gebied van veilig werken op hoogte bent u bij ons aan het juiste adres. Onderzoek toont aan dat als medewerkers en onderaannemers tijdig worden getraind, het veiligheidsbewustzijn bij hen wordt vergroot. Veiligheid staat of valt met het juiste gebruik en inzet van maatregelen en middelen voor veilig werken.

Meer informatie over de trainingen?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een training op maat.  Bel +31 (0)76 766 00 25 of mail ons via  info@r3b.eu. Wij adviseren u graag.

Contact opnemen

Equipment

R3B Equipment is de tak binnen R3B Safety & Rescue waarbij het leveren van een uitgebreid pakket veiligheidsproducten voor het werken op hoogte, in besloten ruimtes en nabij water centraal staat.

In onze webshop vind je o.a.:

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) | Harnassen | Veiligheidshelmen | Ventilatoren | Katrollen | Swivels | Karabiners.
Logo RescueTools groot | R3B Safety & Rescue
R3B Safety & Rescue heeft als doelstelling om snel en kwalitatief hoogwaardige producten te leveren. Bekijk onze producten