Hoogte

Veilig werken op hoogte is vanzelfsprekend om te doen. Toch vallen van jaarlijks nog steeds tientallen doden in de bouw of industrie door een val van hoogte. Enkele honderden mensen belanden per jaar in het ziekenhuis door een val van hoogte. Dit zijn ongevallen die niet meer nodig zijn. Met behulp van de juiste kennis, vaardigheden en materialen is het mogelijk om ervoor te zorgen dat deze ongevallen niets meer plaatsvinden. Er is al sprake van valgevaar bij onafgeschermde werkzaamheden op hoogte boven de 2.5 meter in Nederland en 2m in België. Bij sommige bedrijven is dit zelfs lager. Dit betekent dat er op basis van een RI&E en volgens de arbeid hygiënische strategie voldoende beheersmaatregelen genomen moeten worden om vallen van hoogte te voorkomen, c.q.de gevolgschade zoveel mogelijk te beperken.

Services

Door de uitgebreide ervaring die R3B heeft in allerlei soorten werkzaamheden op hoogte is R3B uitstekend in staat om klanten te ondersteunen in het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte of om standby te staan voor hoogtereddingsactiviteiten tijdens risicovolle werkzaamheden op hoogte. Kijk voor onze services hier:

Services

Trainingen op hoogte:

R3B Safety & Rescue biedt een uitgebreid scala aan trainingen aan zowel gebruikers, managers als toezichthouders om zich te scholen in het veilig werken op hoogte. Ook worden er kwalitatief hoogwaardige reddingstrainingen aangeboden voor die gevallen waar een val gestopt is, maar een collega of andere persoon nog wel gered moet worden. Door als bedrijf te investeren in goed opgeleide medewerkers worden ongevallen voorkomen en wordt voldoen aan de eisen van de Arbowet.

Equipment

R3B Equipment is de tak binnen R3B Safety & Rescue waarbij het leveren van een uitgebreid pakket veiligheidsproducten voor het werken op hoogte, in besloten ruimtes en nabij water centraal staat.

In onze webshop vind je o.a.:

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) | Harnassen | Veiligheidshelmen | Ventilatoren | Katrollen | Swivels | Karabiners.
Logo RescueTools groot | R3B Safety & Rescue
R3B Safety & Rescue heeft als doelstelling om snel en kwalitatief hoogwaardige producten te leveren. Bekijk onze producten