Professionele hulpverlening

R3B Safety & Rescue is sinds 2005 actief in het opleiden en trainen van teams op het gebied van hoogteredding besloten ruimte redding en waterredding. Reddingsteams worden vaak opgericht door overheden, maar steeds meer ook door bedrijven die niet afhankelijk willen zijn van derden. R3B heeft jarenlang ervaring in het adviseren, opleiden en trainen van waterreddingteams en hoogtereddingteams van de brandweer. Ook het opleiden, trainen en uitrusten van besloten ruimte standby rescueteams van bedrijven is iets wat R3B veelvuldig doet en gedaan heeft. Hoogtereddingteams van de brandweer, civiele bescherming of veiligheidsregio’s moeten 24 uur per dag 7 dagen per week paraat staan om in geval van incidenten op hoogte of in besloten ruimtes snel ter plaatse te kunnen zijn om een specialistische redding uit te kunnen voeren. Het vraagt een specifieke en doelgroepgerichte aanpak om teams klaar te stomen om de meest moeilijke en niet geplande reddingscenario’s te kunnen uitvoeren. R3B heeft hier een compleet programma voor op zowel technisch als medisch vlak.

Services

Door de uitgebreide ervaR3B beschikt over rijksgediplomeerde brandwachten en gecertificeerde reddingsspecialisten voor het uitvoeren van hoogteredding en redding uit besloten ruimtes. R3B kan klanten ontzorgen door het leveren van gespecialiseerde reddingsteams. Daarnaast is het ook mogelijk om personeel te leveren bij (tekorten) in de operationele capaciteit van veiligheidsregio’s.

Bekijk Services

Trainingen professionele hulpverlening:

Het adviseren, trainen en begeleiden van standby rescueteams kan R3B als geen ander omdat ze hier zelf jarenlang praktijkervaring mee heeft. Dit type reddingswerkzaamheden kan vaak beter gepland voorbereid worden dan het werk van de overheidsbrandweer, aangezien werkzaamheden in de industrie volgens nauwgezette procedures worden voorbereid. Reddingswerk dient van onderdeel van de voorbereiding te zijn om de kans dat er een redding uitgevoerd moet worden te minimaliseren en de kans op succes bij een redding te maximaliseren. R3B levert volledige reddingsopleidingen op verschillende niveaus.

Equipment

R3B Equipment is de tak binnen R3B Safety & Rescue waarbij het leveren van een uitgebreid pakket veiligheidsproducten voor het werken op hoogte, in besloten ruimtes en nabij water centraal staat.

In onze webshop vind je o.a.:

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) | Harnassen | Veiligheidshelmen | Ventilatoren | Katrollen | Swivels | Karabiners.
Logo RescueTools groot | R3B Safety & Rescue
R3B Safety & Rescue heeft als doelstelling om snel en kwalitatief hoogwaardige producten te leveren. Bekijk onze producten