Veelgestelde Vragen
BHV & EHBO

Deskundig advies nodig?

Kom in contact

R3B BHV & EHBO

Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen, het bestrijden van een beginnende brand en het ontruimen van een locatie wordt meestal gezien als standaard bedrijfshulpverlening. Bedrijfshulpverlening vraagt om maatwerk en niet altijd is dit met een standaard cursus in te vullen.

Welke diensten leveren jullie op het gebied van BHV en EHBO?

Op het gebied van EHBO & BHV leveren wij trainingen die gerelateerd zijn aan EHBO/BHV op hoogte, EHBO/BHV in besloten ruimtes en EHBO/BHV bij water. Wij leveren hiervoor ook de benodigde EHBO-materialen en kunnen klanten ondersteunen met specialistische reddingsteams als verlengstuk van de BHV-organisatie.

Wij maken gebruik van specialistisch opgeleide medewerkers die ingezet worden tijdens standby rescue services. Deze medewerkers hebben een hoge mate van kennis en kunde m.b.t. de risico’s en gevaren waarmee zij geconfronteerd kunnen worden en deze medewerkers zijn getraind om hier op een goede wijze mee om te gaan.

Een reguliere BHV- en/of EHBO-training richt zich vaak op hulpverlening, waarbij hulpverlening plaats vindt op een eenvoudig te bereiken locatie voor de hulpdiensten (bijvoorbeeld een kantooromgeving). Moeilijk te bereiken locaties vragen vaak om een andere aanpak, aangezien er een redding en transportcomponent van een slachtoffer bij komt kijken om een slachtoffer bij de hulpdiensten te brengen (bijvoorbeeld een redding uit een telecommast). Dit soort locaties, worden ook wel ‘remote’ genoemd.

In het buitenland wordt dan vaak gedacht aan de bergen of in de wildernis, maar in een industriële omgeving is de top van een windturbine ook remote (oftewel: afgelegen en lastig te bereiken). Medisch vraagt dit ook vaak een net iets andere aanpak dan dat je in een kantooromgeving zou doen. Er moet bijvoorbeeld eerst een redding uitgevoerd worden i.p.v. een reanimatie. Iets waarin standaard EHBO-protocollen niet automatisch in voorzien bij burgerhulpverlening. Soms moeten er ook andere middelen ingezet worden om eenzelfde doel te bereiken, zoals bij een slagaderlijke bloeding op hoogte, waar bijvoorbeeld een tourniquet levensreddend kan zijn.

Dit soort trainingen zijn voor iedereen die zich in zijn/haar werk of vrije tijd begeeft op locaties waarin zelfredzaamheid en het (levensreddend) kunnen helpen van je directe collega belangrijk is en waar het mogelijk is dat je niet meteen ondersteund wordt door de BHV-organisatie of de externe hulpdiensten.

Wij bieden diverse trainingen aan met redding en EHBO/BHV op hoogte. Naast onze standaard trainingen is er ook de ruimte voor maatwerk aan specialistische doelgroepen, zoals hoogtereddingsteams.

EHBO- en BHV-trainingen 

Staat uw vraag er niet bij?

Stel uw vraag