Veelgestelde Vragen
Rope Access & IRATA

Deskundig advies nodig?

Kom in contact

R3B Safety & Rescue Rope Access

R3B Safety & Rescue voert diverse Rope Access werkzaamheden uit. Rope Access is het gebruik maken van abseiltechnieken en klimmethodes met touwen om een werkplek te bereiken die niet op eenvoudigere manieren bereikt kan worden.

Wat is IRATA?

IRATA staat voor Industrial Rope Access Trade Association. IRATA is een non-profit organisatie die de belangen behartigt van rope access bedrijven en technicians in de rope access markt. IRATA promoot het gebruik rope acess technieken en hanteert strakke (veiligheids)regels voor haar leden en technicians in het veld. Hiertoe maakt IRATA gebruik van een International Code of Practice (ICOP), waarin de eisen zijn vastgelegd waaraan een rope access bedrijf en/of technican allemaal aan moet voldoen om op veilige wijze rope access werkzaamheden uit te voeren. IRATA geldt internationaal als de leidende autoriteit op het gebied van rope access.

Het werken met een IRATA bedrijf voor rope access werkzaamheden zorgt ervoor dat je werkt met een partij die de veiligheid bij deze werkzaamheden goed op orde heeft. IRATA bedrijven worden periodiek ge-audit op het voldoen aan de IRATA guidelines voor rope acces (ICOP). IRATA bedrijven werken ook uitsluitend met IRATA gecertificeerd personeel wat ervoor zorgt dat je altijd goed opgeleide medewerkers on-site hebt die veiligheid hoog in het vaandel hebben.

IRATA is relevant voor alle organisaties die een rope access bedrijf willen inhuren om werkplekken op moeilijk bereikbare locatie uit te voeren met behulp van industriële touwtechnieken.

IRATA bedrijven hebben veiligheid hoog in het vaandel. IRATA gecertificeerde bedrijven werken uitsluitend met IRATA gecertificeerd personeel voor het uitvoeren van rope access activiteiten en beschikken over een uitgebreid kwaliteitsmanagementsysteem wat door IRATA periodiek wordt ge-audit.

IRATA bedrijven zijn in zeer uiteenlopende gebieden actief. De oorsprong van IRATA en rope access ligt in de offshore, maar tegenwoordig zijn IRATA bedrijven actief in tal van branches. Als IRATA gecertificeerd bedrijf heeft R3B klanten geholpen in o.a. de offshore, petrochemie, (wind)energie, vastgoed, algemene industrie etc.

Rope access technicians zijn veelal dagelijks aan het werk, hangend of werkend met touwen/lijnen. De soorten werkzaamheden varieren enorm, maar zijn o.a. (de)montage, glasbewassing, non-destructive testing (NDT), schilderen, lassen, slijpen, boren, ophangen/repareren/vervangen van verlichting, ophangen van reclamematerialen, industriële reiniging etc.

R3B verzorgt als gecertificeerd IRATA Operator en Trainer alle niveaus van de beschikbare IRATA trainingen, namelijk:

Naast IRATA trainingen verzorgt R3B ook tal van andere gecertificeerde trainingen!

Staat uw vraag er niet bij?

Stel uw vraag