Veelgestelde Vragen
Standby Safety & Rescue

Deskundig advies nodig?

Kom in contact

Standby Safety & Rescue team

R3B Safety & Rescue heeft uitgebreide ervaring met het leveren van standby rescue diensten bij risicovolle werkzaamheden en shutdowns. Standby rescue taken kunnen zowel bij kleine kortdurende werkzaamheden geleverd worden alsmede bij langdurige en grotere projecten.

Wat is een Standby Safety & Rescue Team?

Een Standby Safety & Rescue team, soms ook wel Emergency Response Team (ERT) genoemd, is een team van specialisten die in staat zijn om reddingen uit te voeren. Dit team wordt door een klant ingehuurd om standby te zijn tijdens het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden op moeilijk bereikbare locaties, zoals op hoogte of in besloten ruimtes. De complexiteit van een eventuele redding i.c.m. de vaak lange aanrijtijden van specialistische brandweer hoogtereddingsteams zorgen ervoor dat bedrijven steeds vaker kiezen voor het inhuren van een standby rescueteam. Dit team dient als specialistisch verlengstuk van de BHV-organisatie en heeft vaak ook een ondersteunende taak qua veiligheid in de vorm van toezicht houden en advies geven.

Een Standby Safety & Rescueteam bestaat doorgaans uit minimaal 3 specialisten, waarvan één persoon optreedt als teamleader/supervisor. Het team beschikt over een gedocumenteerd reddingsplan en de benodigde reddingsmaterialen om een actie uit te kunnen voeren. Afhankelijk van de klantwens en/of het type inzet, kan het noodzakelijk zijn om meer medewerkers of specialismes in het team op te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ALS-verpleegkundigen voor medische zorg.

Een standby safety & rescue team kan ingezet worden bij werkzaamheden op plaatsen waar de reguliere BHV-organisatie niet in staat is om een redding en/of evacuatie uit te voeren.

Een Standby Safety & Rescue Team ondersteunt klanten door het verstrekken van veiligheidsadvies, het houden van toezicht op veiligheid en het uitvoeren van reddingsacties.

Voorbeelden van branches waarbij het inzetten van standby safety & rescue teams inmiddels veel voorkomt zijn:

  • Offshore
  • Petrochemie
  • Scheepvaart
  • Waterschappen
  • Rijkswaterstaat
  • Energiecentrales

Een team bestaat normaal gesproken uit minimaal 3 personen, maar dit wordt normaliter bepaald aan de hand van de scope van de opdracht in combinatie met het reddingsprofiel. Afhankelijk van de inzetstrategie en de werkomgeving wordt er een object-specifiek reddingsplan opgesteld wat antwoordt geeft op de vraag hoeveel personen en welke materialen er benodigd zijn om een redding uit te voeren.

Staat uw vraag er niet bij?

Stel uw vraag